вівторок, 27 серпня 2019 р.

Урок №1 Зародження й розвиток фізики як науки.

 

Тема: Зародження й розвиток фізики як науки.

Мета уроку: дати учням уявлення про зародження та розвиток фізики як науки, показати важливість фізичних знань в розвитку сучасного світу. Розвивати логічне мислення та пізнавальні навички учнів. Виховувати почуття патріотизму, бажання вивчати природничі науки. 

Для чого потрібні людству фізика й інші природничі науки?

Учені не завжди про це замислюються – їм просто дуже цікаво розгадувати загадки природи. Але наука вимагає чималих коштів, і ці кошти знаходяться: їх виділяють і держави, і приватні компанії. Навіщо? Відповідь проста: наука приносить величезну користь!

Історія фізики – це історія відкриттів, кожне з яких поглиблює наше розуміння природи. І за будь-яким відкриттям стоїть людина, а частіше група людей, чиї зусилля пробивають стіну невідомості та незнання, підіймають науку на новий щабель розвитку. Саме про таких людей можна сказати: «Вони створювали фізику».

Хто ж ці люди, чиї імена нерозривно пов'язані з прогресом фізичної науки? Сьогодні ми назвемо лише декого, але, продовжуючи вивчення курсу фізики, ви дізнаєтеся про десятки уславлених дослідників природи й першовідкривачів невідомого.

Клавдій Птолемей

 

Миколай Коперник

Ґалілео Ґалілей

 Ісак Ньютон

Альберт Ейнштейн

Пулюй Іван Павлович


Пильчиков Микола Дмитрович


Кондратюк Юрій Васильович

Домашнє завдання

Опрацювати § 1, 

Вправа № 1 (1–5 усно)

Немає коментарів:

Дописати коментар