неділя, 3 травня 2020 р.

Урок №86 Розв'язування задач. Підготовка до контрольної роботи з теми «Основи термодинаміки»


Тема: Розв'язування задач. Підготовка до контрольної роботи з теми «Основи термодинаміки»

Перевірка домашнього  завдання 
Вправа № 39 (2,3,4)


Узагальнюємо та систематизовуємо знання на основі аналізу відповідних таблиць і схем, поданих у рубриці «Підбиваємо підсумки розділу ІІІ “Молекулярна фізика і термодинаміка.  Частина 2. Основи термодинаміки”» сторинки 235-236 підручника.
РОЗВ'ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ
1. Який вид теплопередачі неможливий у твердих тілах?
а) Теплопровідність;     в) Конвекція;
б) Випромінювання;     г) Можливі всі види теплопередачі.

2.Як змінилася внутрішня енергія ідеального одноатомного газу, взятого в кількості 0,5 моль, якщо температура газу збільшилася на 200К?


3. Над газом виконали роботу 50 Дж, при цьому його внутрішня енергія зменшилася на 80 Дж. Яку кількість теплоти одержав (або віддав) газ?

4. Яку роботу виконав дизельний двигун, який має ККД 40 %, якщо в процесі згоряння палива виділилося 44 МДж теплоти?

6. На скільки змінилася внутрішня енергія ідеального одноатомного газу об’ємом 20 л, якщо під час його ізохорного нагрівання тиск збільшився від 1,5ꞏ105 до 2ꞏ105Па? Яку роботу виконав газ?


7. Визначте роботу і зміну внутрішньої енергії криптону, якщо його об’єм збільшився від 15 до 20 л. Тиск є незмінним і дорівнює 2ꞏ105 Па.


9. На рисунку наведено графік процесу, що відбувався з ідеальним одноатомним газом. Яку роботу виконав газ? На скільки змінилася його внутрішня енергія? Яку кількість теплоти віддав газ довкіллю? Визначте ККД наведеного циклу.


Домашнє завдання
Повторити § 36–39. Підготуватись до контрольної роботи.
Виконати завдання №8 рубрики «Завдання для самоперевірки до розділу ІІІ “Молекулярна фізика і термодинаміка.  Частина 2. Основи термодинаміки”» підручника.

Немає коментарів:

Дописати коментар